china-mei-juni-2017.reismee.nl

woensdag 31 mei en donderdag 01 juni

Woensdag 3 1 mei  en donderdag 01 juni

Na een korte persstilte zijn we er weer….we dachten even dat we in Su waren…er was geen stroom in het hotel van 6 uur smorgens tot en met 18.00uur ….De EBS van China moest werkzaamheden uitvoeren

But we are back with the blog!

Op woensdag 31 mei vroeg op , om 8.30 uur naar de airport in Xi,an voor een flight van 2 uren naar Guillen; daarna een busrit van 1,5 uur zonder files door een landelijke bosrijke, bergachtige omgeving naar Yang Shou, met als eindpunt het cosy, huiselijke en gezellige hotel Riverview, gelegen aan een boulevard langs de Li-river.

Tijdens de busrit naar Yang Shou, werden uit alle tassen chips, koekjes en pinda’s getoverd……een supersnacklunch!

Op 01 juni vertrok het grootste bij deel van de Surinam-China-crew om 8.30 uur na een stevig ontbijt per FIETS of SCOOTER voor een tocht van ong 1,5 uur door een landelijk gebied (bos, bergen, rijstvelden), met als eindpunt een vertrekplaats voor een riverbambooraftingtocht: 40 minuten varen op een bamboovlot over de Yu-longrivier met 2 personen zittend en een staande sterke Chinese koelaman die ervoor zorgde dat het bamboevlot prima vooruit ging ook door de beetje roffe waterdelen, die een beetje doen denken aan onze soela’s. Tjek weer de fietsers op de foto,s en alle oude Honda en Zundappervaringen uit de tienerjaren werden  uit de kast getrokken door de scooterrijders.

De natte voeten bij de "zogenaamde" soela’s, de aroma van gerookte of gebakken vis die langs de oevers werd verkocht en de mooie omgeving, maakten het tot een rustgevende, heerlijke relaxing bambooraftingtocht.…

S-avonds hadden we een water-lightshow geboekt met 16 van de 18 crewleden.

Aa mi boi….never again. In 2 busjes ernaar toe…en toen...........: 20 – 25 minuten in een niet te beschirjven situatie beland, waarbij we met z.n allen een blok hebben gevormd en met ellebogen en trappen op mensen hun tenen de securityingang moesten bereiken. Een (1) ja een 1 securityingang voor pak weg 750 mensen tegelijk…… hoe dan???…..het was een trechter waarbij je er alleen maar inkwam door te petten, ellendig ellebogen- en tenentrapwerk…(Ilse pot en anu en ik heb een Chinees laten weten dat hij niet moet proberen te “boren”….Bezweet, ontdaan, beduusd zagen we elkaar terug nadat we door de security heen waren…

De show zelf….hmmmm a ben moi, prachtige lichteffecten, maar zoals een van ons het verwoordde..weinig WAW-momenten. Foto’s maken lukte niet…de afstand was te groot..oja en na ong een half uur begon het te motten… een prachtig gezicht van handen en voeten die zich wurmden in poncho-s van het dunste plastic.

Na de show terug naar ons “huis” (het cosy huiselijke hotel Riverview) waar het bier en de late nightsnack ons deden bijkomen van de watershow-ervaring.

Ik vergat te zeggen dat alle dagen in Yang Shou “vrije dagen “ waren, die je zelf mocht invullen. Natuurlijk kregen we van onze supertourleider Ed suggesties en tips. Ook de staf van het hotel doet een superjob..

Een ervaring die we u niet willen onthouden:

‘S morgens wordt je gewekt door een vrolijk muziekje van de straatveegauto die om 6.30 uur 2 x de straat veegt…heenweg deuntje a en retourweg deuntje b.

Een 2e onvergetelijke ervaring. Terwijl we aan het ontbijt waren op het terras om 7.30 uur hoorden we plotseling felle pagara’s schieten…niet weinig, wij dachten aan feest…Maar het tegendeel bleek waar…een sobere begrafenisstoet, waarbij ik zag 3 vrouwen (waarschijnlijk de weduwe en de naaste vrouwelijke familie van de overledene) de hele weg achterste voren liepen en onder steund werden door andere vrouwen..

De baar met het stoffelijk overschot was versierd en werd gedragen door mannen. Alle vrouwen gingen op gegeven moment een zijstraat in nadat de weduwe ??? op een matje geknield op straat als afscheid de baar langs zich heen liet gaan…zeer indrukwekkend. De mannen vervolgden hun weg met de baar naar…???dat weten we niet. Dat we dit life hebben meegemaakt…zo naast je ontbijttafel…

We willen deze blog verrijken met de rubriek WIST U DAT???

- Wist u dat

- Chinees eten veel slaap geeft ?? (Martha)

- Ilse het duurste gerecht in Xi,an heeft gegeten…hele dure elastiekjes… ze dacht dat het iets anders was?? En…. Ze was gewaarschuwd!!!

- Chinese kinderen beneden de 3 jaar een open kruis hebben in hun broekjes….of geen kruis hebben in hun broekjes…???

- Marriet een BUSINESSCLASS-rit heeft gehad op de scooter met Jacky Cheng?

- naar het toilet gaan in China voor 95% betekent Squatty en 5% Potty???

- Martha nog steeds zadelpijn heeft van het fietsen?

- De Suriname- Chinacrew geen VIERUUR kent, maar alleen BIERUUR?? De hele bende (man/vrouw) drinkt Chinees bier..

Morgen vrijdag …….. op naar de silvercave; de theeplantage en/of de bergtocht..

We are enjoying Yang Shou!!!

Toedeloe,

Liefs namens de hele crew

Karin

Reacties

Reacties

Jetty

Wat een onvergetelijke reis.... Hoe was Conny op de raft?

Luzmila

Weer mooi. Hele andere ervaring nu. Wawwww

Camille

Fantastisch...ik zou graag misschien een neef en nicht reis willen maken..idee ?

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!