china-mei-juni-2017.reismee.nl

Frank ...Asgar-ali...en meer

Voor ik het allemaal vergeet....meteen enkele indrukken in woord (later in beeld) van vandaag..dinsdag 30 mei

een heerlijke rustige..ieder watwilsdag...uitgeslapen...en met een deel van de crew een wandeling door de moslimwijk en natuurlijk een bezoek aan de prachtige moskee uit het jaar 742. Ook hier een heerlijke koelte en een serene rust. De Ramadhan is begonnen dus de oproep voor gebed ook meegemaakt...Voor mij vreemd om Chinese moslims te zien..

Frank heeft een prachtige topi (echte naam vergeten) gekocht en Ruth werd bij de ingang "aangekleed" met een zijden sjaal omdat ze te bloot was....

Ik verwijs naar foto's maar vraag jullie hiervoor nog een beetje geduld, omdat het heel veel tijd vraagt.. selecteren...uploaden etc....duurt erg lang...maar ze komen er nog aan hoor.

oja gisteravond heeft het niet veel gescheeld of Martha had een jongen van 16 jaar geadopteerd en meegenomen naar Su. We stonden een beetje hulpeloos met handen en voeten uit te leggen wat we wilden in een schoenenwinkeltje en plotseling als uit de hemel gevallen was er een jongen van een jaar of 16 die Engels sprak en onze wensen etc. heeft vertaald voor de shopowner...Toen we de welbegeerde slipper hadden in de juiste maat en kleur, heeft onze reddende engel ons ong een uur verder begeleid door de enorme drukte die te maken had met het longweekend in Xi,an ivm het dragonfestival. Een schat van een jongen....

Joan en Judith hebben een goede daad verricht vandaag..:.we konden onze ogen niet geloven...we zaten in een klein restaurantje te eten en keken naar buiten... een jongetje van een jaar of 3/4 ..broek omlaag en ..jawel hoor gewoon langs de kant van de weg niet plassen, maar......vult u maar in...Toen hij klaar was riep hij zijn moeder/oma?? die kwam maar kon hem niet helpen...had geen toiletpapier of tissue bij zich...Judith en Joan brachten redding...oma/moeder was zo dankbaar. manneke verschoond en hun  weg werd vervolgd. Nog geen 5 minuten later kwamen de straatschoonmakers en u raadt het ......opgeruimd staat netjes....Ook dat is China..

Nieuwsbreak: Jeffrey heeft vanmorgen om 7.00uur de tour de X'ianmuur volbracht en komt dus ook in aanmerking voor de medaille!!!

Nog een nieuwtje. De vertaalapp van Googletranslate werkt soms prima en soms krijg je de meest ludieke situaties. Hij heeft in elk geval Marriet geholpen bij het kopen van een borstel om de was te doen...Die Chinezen verstaan echt geen woord Engels..het zijn echt de uitzonderingen die de regel bevestigen.

Maar dat we plezier hebben, dat is buiten kijf..

Oke dear all...ik moet nu stoppen, want we go njan baka...met tante Consje, dus ik mag niet laatkomen..

anders....

Till the next one

K

Reacties

Reacties

Stephany

Ben jaloers! Super leuk dat jullie zo genieten. Lobi <3

Ria&Frank

Ni hau? Wat een leuke en interessante verhalen! Jammer dat we er zelf niet bij kunnen zijn????
Veel plezier allemaal. Brasa

MaryAnn

Super dat je de tijd neemt om alles vast te leggen. Leuke verhalen tante Karin!!! Geniet van China????

Sonja

Heel avontuur , fantastische verhalen en pics

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!