china-mei-juni-2017.reismee.nl

The Great Wall ...Gubeiwatertown

Woensdag 24 mei

The Great Wall/ Gubeiwatertown.

Om 8.00uur begonnen we met een busrit van 2,5 uur naar de Great Wall (de Chinese muur) bij Simatai; Deze muur van 6000 km werd vele vele Jaren geleden gebouwd door een  keizer om de invasie van de Mongolen tegen te gaan. Het Chinese keizerrijk moest worden beschermd tegen vijandelijke nomadische ruitervolken…. Bijzonderheid: Een zijde van de muur was een stuk vruchtbaarder dan de andere zijde…

Om de Great Wall te bereiken loop je door Gubeiwatertown een special gebouwde replica van een oude stad, die een beetje aan Venetie doet denken.

Even een kiek……In een tete a tete met Miles werd duidelijk dat Tourguide Alice ervan uitging dat Miles en tante Consje een Koppel waren……hij was zo lief voor haar….vond Alice…

Oke en nu de tocht…een deel van de Chinagang ging na een wandeltocht door de stad Gubeiwatertown per kabelbaan naar een plateau, om van daaruit op de Chinese muur te komen. De vliegende kabelbaan stopt niet in het kabelbaanstation en je moet er dus in springen terwijl hij voortgaat…..Wow tante Conny sprong als een kievit kabelbaan in en uit..….super!!!

Mijn knieen en zere tenen zorgden ervoor dat ik zonder twijfel de kabelbaanweg verkoos.

Joan en Hennah waren de kabelbaanchamps, omdat zij opgepept en op sommige gedeelten van de weg naar boven, getrokken door Alice de tourguide, de muur hebben gehaald…(zie foto).

90% van de crew heeft de lange weg van ong. 2 klokuren gelopen en de muur beklommen….chapeau voor allen in het bijzonder voor onze seniore burgers who did it!!!

Hierna een lunch en terug naar de bus.De terugweg was een slaapfestijn van 2,5 uur……Iedereen heeft geslapen….het was aandoenlijk om het te zien….fotocensuur..

S’ avonds pekingeend gegeten in een special duckrestaurant. Je duck wordt bij de tafel gefileerd en je krijgt een demo van hoe en wat je met de duck moet doen om hem zo smakelijk als mogelijk te verorberen…..

A ben switi….

Moe en bere furu….terug naar Sunflowerhotel….zzzzzzzzz sribi…

Till the next one,

On behave of the whole Chinagang

Karin


oja de foto's van deze dag volgen....mi weri......slaaaaaaaap. 

Reacties

Reacties

Tanja

Geweldig om zo mee te reizen.
Ik geniet!

Gabriela

Leuke verhalen zeg, jullie maken veel mee! Dikke duimen omhoog voor de lange (wandel)tochten, a once in a life time experience!

Djoem AbasMooM

Moooi hoor. Ik geniet mee met jullie.
Groet.

monique

Mie sa bin wan wakka toe ... en daarna duck... heaven on earth..

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!