china-mei-juni-2017.reismee.nl

Forbidden City

Dinsdag 23 mei ….Beijing

Forbidden City.

Een leefgemeenschap van Chinese Keizers vanaf ong 1400 tot 1912. Niemand mocht er komen behalve soldaten , bestuurders en mensen die er werkten. De plattegrond (zie foto) geeft een indruk van de grootte van het complex…..un waka te un flaw….

De Asgarali’s hebben hun wandeltocht verlengd door het herkenningspunt voorbij te lopen en hebben daardoor de afslag gemist, die ze moest brengen naar de ingang van FC…..

Om Forbidden City echt binnen te komen hebben we “identiteitsfraude” moeten plegen, omdat toegangskaarten alleen met een of ander identiteitsbewijs konden worden gekocht. En natuurlijk had niet iedereen een paspoort bij zich….Surinaame rijbewijzen, Oasepasjes etc. kwamen uit alle hoeken van tassen te voorschijn…..

Onder leiding van tourguide Cindy (and her shadow Mindy) werd de Forbidden City tour gemaakt.

Een wandeltocht van bijkans 4 uren langs Indrukwekkende Chinese Paleizen en de bijbehorende interessante geschiedenis, verteld in Chinees-Engels door Cindy, zorgden ervoor dat dit deel van de dag mooi en welbesteed was.

Na dit Paleizenavontuur hebben we de inwendige mens verzorgd door “verdronken kip” met lekkere dagublad te eten bij DIN FUNG, een dimsumrestaurant dat staat in de top 10 van de WERELD….!!!

Na een korte rustpauze zijn we met de subway naar een bekende Hutong gegaan … de Jinyu Hutong. Hutongs zijn eigenlijk sloppenwijken …. NGO’s en culturele organisaties hebben enkele Hutongs aangepakt en gemaakt tot sfeervolle gezellige yuppenbuurten met leuke winkeltjes en veel gezelligheid.

Echter zijn we door een lichtelijke verdwaling terecht gekomen in een echte Hutong….het tienvoudige van ……….Sunny Point…en “baka NIS”. Maar ook dit is Beijing …gezinnen wonen in een ruimte van 3 x 3…aan het eind van de straat toiletten…en de EBS-situatie ……griezelig…

Eddy en Hennah die naar de Silkmarket waren, hebben de hoofdrollen vervuld in een spannende film….van een zeer gewiekste schurkachtige riksharijder kregen ze vals geld retour, wsiten het natuurlijk niet…..betaalden ermee in een restaurant en konden Goddank met filmbewijsmateriaal laten zien dat ze het vals geld van een riksharijder hebben ontvangen…..aan AVONTUUR geen gebrek.

Tot slot hebben we s’avonds in het hotel duck uit een glas gegeten… geen borden en bestek op de kamer….wel veeeeeel gezelligheid.

Weri…..…sribi….woensdag 24…om 8 uur vertrekken naar de GREAT WALL…

Toedeloe,

Odi en brasa

Oja ik ben nu moeeeee,,,,,de foto's van dag 2 volgen gauw...

K

Reacties

Reacties

Sharon

Wat een pret. Surinaamse rijbewijzen, Oasepasjes. Wat een gezelligheid :)

Joyce

Ook wij vervelen ons niet. Eerst klooien met de site die t niet doet en daarna jullie avonturen lezen. Fattoe!
Verheug me nu al op morgen.

Ricardo

Meiske dan toch ...!
In een ekte Hutong verzeild geraakt, identiteitsfraude, verdwalende Asga's, met vals geld betrapte cineasten en uit glazen etende nduka's!? Dit smaakt naar meer. Eh Kaatje, ik kan het ff niet laten je deze uitslag te geven ... dinsdag minus SRD 250 bij een 5 cent pot en woensdag plus SRD 410 bij een 3 cent pot. Benzine motor broko dus mijn autootje ths. opgehaald door Reena's sleepdienst. Impressive. Brasa voor jullie al-le-maal en do keep reporting! Mi go app nanga yu yere!

Luzmila

Geweldig! Wat een avonturen. Ik mis ekte ekte. Enjoy guys!

Monique

Mooi verhaal mang, moet ik ook een keer zien.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!