china-mei-juni-2017.reismee.nl

Beijing....

Hallo, hallo...

Op zondag 21 mei ontmoetten de Chinagangers elkaar opSchiphol……: Edje Ho (onze reisleider….. he is a super guy), Ivy Lo Fo Sang; RiaLo Fo Sang, tante Conny Woei a Sioe; Jeffrey Woei A Sioe, Ruth Blufpand,Marriet Tjon a Ten,  Ann Meyer, Ronny Blufpand,Miles Meyer, Ilse Meyer, Judith Asagarali, Martha Asgarali, Frank Asgarali,Joan Asgarali,Hennah Draaibaar, Eddy Wijngaarde en Karin Blufpand. Om 14.30 uurstapten we het vliegtuig van China Southern Airlines binnen en…….. het wasalsof we de Chinese markt aan de Van Sommelsdijkstraat binnenkwamen…..wowww…iedereendoor elkaar schreeuwen…..

De vliegreis verliep voorspoedig..de stoelen van CSA zijn“bilvriendelijker”  dan die in deSLM-kist..

De filmaanbod aan boord  was super…… vrij recente films en ook klassiekersen series….…het filmsysteem aan boord van CSA was top. Je beeldscherm zit in derug van de stoel van degene die voor je zit.

Om 18.15 uur lokale tijd kwamen we met de bus aan in Beijingwaar de regen een gevecht voerde met de smog…….grauw en alen………Toch voelden weons welkom…

Ons gereserveerd hotel bereikten we, nadat we 1 nee  2 keer bij een verkeerd hotel werden afgezetdoor de buschauffeur, die geen woord Engels verstond laat staan sprak…. De 1e “verkeerde”keer waren we niet alleen uitgestapt , maar de baggage was al uitgeladen ….

Niets kon onze pret drukken…..het kan gebeuren dat eenchauffeur zich vergist in de naam van een hotel…..….. Toen onze reisleider ingreep,kwam het helemaal goed en konden we allemaal  probleemloos intjekken en ons installeren opde 7e verdieping van hotel Sunworld in het centrum van Beijing.

Een maaltijd in een fastfood Chinese restaurant aan deoverkant van het hotel was de eerste foodbelevenis…..je kon “pootje baden” inde kom met wontonsoep…

Hierna deed ieder wat wils. Hennah. Judith en ik togen per taxi…geenseatbelts, een vreselijke, projectielspugende chauffeur,  kriskrasrijdend door een niet te beschrijvenverkeerschaos….naar Paerlmarket. 

Een belevenis op zich. Hennah krijgt een oorkonde voor hetafdingen….een bloesje , vraagprijs 800 Yuan kregen we voor 50 Yuan…

Na het Paerlmarket avontuur aten we s’avonds met de helegroep (m.u.v. Ruth en Marriet; we hebben ze bijna als vermist opgegeven, omdatze al vanaf smiddags de buurt waren gaan verkennen) bij mr.Coock in de Aplemall in een van de grote straten midden in het centrum van Beijing….

Oja….toen we naar binnen gingen, tante Consje fadon over 3matten….maar jullie weten een gevallen vrouw bestaat niet dus……binnen dekortste keren was ze weer de oude tante Consje met haar gezellige babbel en eenlach..

A nyan ben SWITI….zie foto’s…

De dag werd afgesloten met een wandeling op de nachtmarktwaar de grootste attractie is BIZAR FOOD….sprinkhanen, duizend poten, kleineinktvissen, kleine vogeltjes..duifjes denk ik werden geregen aan satestokken engeroosterd…..voorbijgangers kochten ….. en deden zich tegoed aan deze “LEKKERNIJEN”

EERLIJK ……… het scheelde niet veel of ik ging over m.n nek…maarook dit was bijzonder om te zien en mee te maken. Un ben weri…….mijn bed riepen…………...tot het volgende verhaal..

Tan bun,

Brasa , namens allen

K

 

 

 

Reacties

Reacties

Luzmila

Super leuk! Letten jullie goed op tante Condje mang!! Ik kijk uit naar t volgend verhaal.

Karin

We doen onze best.....verhaal van dinsdag is al in de pen.....foto's te over..
maar nu slapen......anders laat de bus ons....moeten om 6 uur opstaan....

Norma

Fijn om jullie te kunnen volgen????
Let goed op elkaar!!!

Nathalie

Leuk!
Ik kijk uit naar het volgende verhaal en de foto's !
Speciale brassa voor me moeder
Lobi

Sharon

Ik vind het een geweldig idee. Nu lijkt het net alsof ik ook mee reis.
Veel plezier en een brasa voor jullie allen. Tot het volgende bericht.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!